
Karjalanpiirakat
Avsnitt 1 · 10 min · Kan Darya lära sig baka mamma Sirpas perfekta karelska piroger?


Liisa växte upp i Karelen och flyttade till Sverige när hon var 19 år. Den finska maten har hon aldrig slutat laga och hon har till och med hållit i workshops där hon lärt andra att laga sverigefinska maträtter. Hon lagar till en av sina favoriträtter, Karelsk stek, tillsammans med barnbarnet Andreas.
Syftet med serien är att öka förståelsen för måltidens roll i att främja social gemenskap och utforska mattraditioner från olika kulturer. Genom att fördjupa sina kunskaper får eleverna ett bredare perspektiv på dagens mattraditioner och deras betydelse i samhället. Serien är tänkt att användas inom ramen för modersmålsundervisning på gymnasiet i såväl nybörjar-, första- som andraspråk. Serien kan även användas i hem- och konsumentkunskap för åk 7-9.
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial