Till huvudinnehåll
seriesimage

Skam France

Säsong 4. Serien fortsätter att följa vännerna som nu står inför nya utmaningar och viktiga livsval när livet efter skolan väntar. I den fjärde säsongen är Imane huvudperson. Imane är troende muslim och blir ibland utsatt för fördomar som hon hanterar på olika sätt. Serien skildrar hur Imane försöker balansera tillvaron mellan nyfunnen kärlek, familjelivet och förhållandet till de festglada skolkamraterna.

Programbild

Je te fais confiance

Del 1 av 10. Imane är trygg och stolt och vägrar att rätta sig efter andras åsikter, vare sig det gäller kläder, hur hon utövar sin religion eller lever sitt liv. Flera vänner delar en lägenhet där de träffas, trängs och festar. Imane är intresserad av Sofiane, men det berättar hon inte för någon.

Om programmet

Ämnesord:

Fiktiva berättelser, Identitet (religion), Kärlek, Mänskliga relationer, Unga vuxna, Vänskap hos ungdomar

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 december 2024

Talat språk:

Franska

Undertexter:

Svenska, Franska

Pedagogiskt syfte

I Skam France tränar sig elever på att förstå autentisk franska med typiska uttryck och fraser för ungdomar i vardagssituationer. Genom att utgå från dramaserien med stöd av arbetsbladen, så kan elever träna på språkliga strategier och reflektera över kulturella företeelser och livsvillkor. Språknivå C1-C2.

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola, Folkhögskola / Studieförbund, Grundskola 7-9

Skolämne:

Moderna språk, Franska, Värdegrund

Språknivå:

C1

Liknande program