Till huvudinnehåll

Klimatkompis – lätt version

I "Klimatkompis – lätt version" utmanas din klass att lösa spännande uppdrag och samtidigt lära mer om hållbar utveckling och de globala målen på ett enkelt och roligt sätt. Återvinn, samla in och förändra användning av plast i vardagen! Detta är en bearbetning för grundsärskolan, där ni kan jobba med uppdragen i er egen takt. Serien har ett delvis lugnare tempo, färre rörliga animationsdelar och lägre ljudnivå på musik och effektljud.

Programbild

Den stora plastutmaningen

Här får du en inspirerande presentation av plastutmaningen! Vad är plast? Hur påverkar plast naturen? Hur länge har vi använt plast? Vilka material kan vara bra alternativ till plast? Tillsammans kan vi hjälpa plasten till återvinningen, minska användningen av onödig plast och upptäcka nya hållbara lösningar för framtiden.

Om programmet

Ämnesord:

Plastavfall, Plaster, Plastförpackningar, Återvinning

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Programledare:

    Farah Abadi

Pedagogiskt syfte

Klimatkompis – lätt version kan med fördel användas i integrerade klasser, där vissa elever ser originalversionen av serien och andra ser denna bearbetade version. Se programmen ihop och arbeta med de uppdrag som du som pedagog anser passar just din klass. I handledningen finns även ordlista för förförståelsen.

Utbildningsnivå:

Grundsärskola F-3, Grundsärskola 4-6

Skolämne:

Biologi, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling, Teknik, Materiallära

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program