series

UR Samtiden - Eat 2019

Experter, forskare och aktivister föreläser på EAT 2019.

• Allmänbildande

• Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Hur får vi företagen med på klimattåget?

Om programmet

Lagar, skatter eller nudging? Vilket är det bästa sättet att få matproducenter som Nestlé, Coca-Cola och Kraft med på klimattåget? Lyssna till experterna som har tre väldigt olika idéer: Greg Drescher, vice vd på The Culinary Institute of America, Dan Parker, vd på Living Loud och Mike Barry, hållbarhetschef på Marks & Spencer. Moderator är Vanessa Hauc. Inspelat den 12 juni 2019 på Annexet i Stockholm. Arrangör: EAT Stockholm food forum.

Ämnesord:
Hållbar utveckling, Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Teknik
Produktionsår
2019
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Greg Drescher, Dan Parker, Mike Barry
Moderator
Vanessa Hauc

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Ekonomi, Politik och statskunskap

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program