series

Superföräldrar

En serie för föräldrar med barn som har en neuropsykiatrisk diagnos.

• Allmänbildande

• Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Föräldrar med diagnos

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Familjer som har barn med NPF-diagnos måste hjälpa och stötta sina barn mer, lägga mycket tid på att förklara för skolan vad deras barn behöver och hantera flera vårdkontakter - hur blir det då om man själv har adhd eller autism? Jonatan Unge är komiker, pappa och har adhd och Jenny Ström är föreläsare och mamma och har asperger. De delar med sig av tips på hur man får en bättre fungerande vardag genom att "diagnos-säkra" hemma. Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, förklarar och ger råd.

Ämnesord:
Adhd, Aspergers syndrom, Barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, Familjer, Föräldrar och barn, Neuropsykiatriska diagnoser , Personer med funktionsnedsättning, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Vardagsliv, Vuxna med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
Produktionsår
2020
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Programledare
Samantha Coard
Medverkande
Lotta Borg Skoglund, Jonatan Unge, Jenny Ström

Pedagogiskt syfte

Serien riktar sig främst till de som har barn eller ungdomar med en NPF-diagnos. Målet är att de ska få råd och verktyg med sig. De tittare som inte har barn med NPF-diagnos ska få bättre kunskap kring vad som kan vara svårt och hur man kan underlätta. Ledord för programserien är verktyg, igenkänning och bekräftelse.

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program