series

UR Samtiden - Samspelet mellan människa och natur

Aktuell forskning om sociala, ekonomiska och ekologiska system.

• Högskola

• Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet

Programbild

Hur hållbar är svenskarnas mat?

Om programmet

Att välja hållbar mat är svårare än det kan förefalla. Bakom begreppet hållbarhet gömmer sig många olika aspekter, ekologiska, sociala och ekonomiska. Ett livsmedel kan vara hållbart i ett avseende men ohållbart i ett annat. Amanda Wood, forskare i hållbara livsmedelssystem, guidar bland de många saker krävs för att maten ska vara hållbar och berättar vad som kännetecknar svenskarnas mat. Hon tipsar om vad svensken i gemen kan tänka på för att äta mer hållbart. Inspelat hos Stockholm Resilience Centre den 23 februari 2021. Arrangör: Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet.

Ämnesord:
Hållbar livsstil, Livsmedel, Livsmedelskonsumtion, Miljöfrågor, Naturvetenskap
Produktionsår
2021
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Amanda Wood

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program