series

UR Samtiden - Om åldrande och att åldras

Föreläsningar om den senaste forskningen kring åldrandet.

• Allmänbildande

• Biologi, Kropp och hälsa

Programbild

Mat och ett hälsosamt åldrande

Om programmet

Dietisten och doktoranden Jessica Samuelsson berättar om hur kroppens näringsbehov ändras medan du åldras och vad du bör äta för att främja ett hälsosamt åldrande. Inspelat den 2 juni, 2021 i Wallenbergsalen, Göteborgs universitet. Arrangör: AgeCap - Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet.

Ämnesord:
Dryck, Mat, Matvanor, Samhällsvetenskap, Sociologi, Äldre, Åldrandet
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Jessica Samuelsson
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program