Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Gastronomi på vandring och i väglöst land

Om programmet

Joachim Sundqvist, forskare, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, har studerat fjällvandrares måltider. Målet har varit att utveckla måltidsutbudet för fjällvandrare. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Fjällturism, Fjällvandring, Kosthåll, Matlagning, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
Produktionsår:
2022
Tillgänglig till:
30 juni 2024
Talat språk:
Svenska
Undertexter:
Svenska
Föreläsare:
Joachim Sundqvist
Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Idrott och hälsa, Rörelse och friluftsliv, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program