Programbild

Matlagningens kemi

Om programmet

Hur blir surdegsbrödet riktigt luftigt? Vilken ingrediens ska tillsättas så att dressingen inte skär sig? Vad är hemligheten bakom ett perfekt potatismos? Det får vi veta när kemi, fysik och mikrobiologi bakom matlagning avslöjas. Vi träffar bland annat Vanessa Kimbell, Storbritanniens "surdegsdrottning" och biokemisten Ali Bouzari som använder sina akademiska kunskaper för att tillverka världens godaste potatismos. Med enkla knep går det att förbättra smaken, doften och konsistensen på en maträtt.

Ämnesord:
Mat, Matlagning
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
31 december 2024 (5 dagar)
Internationell titel
Chef's Secrets: The Science of Cooking
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Vanessa Kimbell, Ali Bouzari, Andrew George, Maya Warren

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program