Till huvudinnehåll

En särskild sommar

Säsong 1. Nio ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning (IF) flyttar in i ett hus i skärgården. Här ska de tävla i olika saker som har med vuxenlivet att göra. Vinnarna av varje tävling får göra något kul medan förlorarna får ett "hushållsstraff". Målet är att bli mer vuxen och självständig innan sommaren är slut. Det handlar om allt från familj, pengar och sexualitet till att tvätta kläder och handla mat. Här ryms många känslor; lycka, besvikelse, sorg och kärlek.

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Sex och kärlek

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Ungdomarna får sina värsta farhågor besannade direkt. Temat är sex och kärlek, och den första tävlingen är pinsammare än någon kunnat ana. Vissa som förlorar blir väldigt besvikna och arga, och vägrar hjälpa sina lagkamrater med hushållstraffet - att dammsuga hela huset.

Om programmet

Ämnesord:

Mänskliga relationer , Personer med funktionsnedsättning, Personer med funktionsnedsättning och sexualitet, Samhällsvetenskap, Sexologi, Sexualetik, Sexualitet, Sociala frågor, Ungdomar med funktionsnedsättning, Ungdomar med utvecklingsstörning, Vardagsliv, Vuxna

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Olika aspekter av vuxenlivet presenteras i en spännande form. Syftet är dubbelt; dels att den breda publiken ska få insikt i livsvillkoren för unga med intellektuell funktionsnedsättning, dels att unga i gymnasiesärskolan ska lära sig mer om vuxenlivet.

Utbildningsnivå:

Gymnasiesärskola, Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Sexualitet, samtycke och relationer

Liknande program