Till huvudinnehåll

Best English hacks

Serien ger nycklar till att uppgradera din engelska genom att förklara språkligheter och ge tips kring hur du undviker de vanligaste misstagen. Allt från att ha koll på var apostroferna ska placeras till att kunna prata lite mer korrekt genom att träna på ljud som är extra svåra när man inte har engelska som modersmål. Vår ciceron Jamaine Taylor djupdyker i engelska språkets detaljer, och vi tar även hjälp av exempel från serien Best friends for a day.

Programbild

Apostrophes

Hur viktigt är det egentligen med de små apostroferna? De kanske kan tyckas onödiga, men ska du leverera en seriös text så är det viktigt att placera dem rätt. Jamaine förklarar de två reglerna att ha koll på och de engelska nyckelbegreppen "contraction" och "posession", vad de betyder och hur du ska tänka för att apostroferna ska hamna rätt.

Om programmet

Ämnesord:

Engelska som främmandespråk, Engelska språket, Skrivregler, Språkvetenskap, Stavning

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Engelska, Svenska

  • Programledare:

    Jamaine Taylor

Pedagogiskt syfte

Best English Hacks hjälper eleverna förstå och få syn på språkliga företeelser så som uttal, grammatik och språkliga uttryck. Programledaren Jamaine visar hur man kan använda idiomatiska uttryck och sammanbindande ord för att variera och berika språket.

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9

Skolämne:

Engelska

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

Arbetsblad

    Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

    Liknande program