series

Best friends for a day

Ungdomar från Sverige, Irland och Storbritannien möts under ett dygn.

• Grundskola 7-9

• Engelska, Realia och kultur

Programbild

Bartek & Jamie

Om programmet

Bartek reser från Upplands Väsby till Dublin för att under ett dygn flytta in hos Jamie som är 17 år och öppet homosexuell. Bartek ska bo med Jamies familj och göra allt som Jamie vanligtvis gör i sin vardag. Som att gå i katolsk pojkskola och delta i en lektion i motsvarande sexualitet, samtycke och relationer, så kallad "gender studies", spela gaelisk fotboll och hänga med till Dublins nöjeskvarter. Förutom att lära känna nya människor i okända miljöer så måste Bartek uppgradera sin engelska.

Ämnesord:
Barn och ungdom, Dublin, Engelska som främmandespråk, Engelska språket, Irland, Samhällsvetenskap, Sociologi, Språkvetenskap, Ungdomar, Vardagsliv
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
30 juni 2026
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska, Engelska
Medverkande
Bartlomiej Klonowski, Jamie Carrick

Pedagogiskt syfte

Eleverna möter olika regionala och sociolektala variationer av engelska. Ungdomarna umgås i vardagliga situationer och samtalar om intressen, levnadsvillkor och relationer. I det skriftliga arbetsmaterialet till serien finns uppgifter som tränar interaktion och hjälper eleverna att få syn på såväl kulturella som språkliga företeelser och språkriktighet.

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Skolämne:
Engelska, Realia och kultur

Kompletterande program

Liknande program