Till huvudinnehåll
series

Matchocken

Kocken Christer Rødseth brinner för att minska det enorma matsvinnet.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling

Programbild

Bröd

Om programmet

Norska hushåll kastar 65 miljoner bröd varje år - en katastrof för planeten, säger kocken Christer Rødseth. På lång sikt är det inte hållbart att använda en kvadratmeter majsfält för att göra en limpa, när vi vet hur mycket som kastas. Freestyleåkaren Tiril Sjåstad får besök av Christer och ser vad som händer med bröd och bakverk som inte säljs i livsmedelsbutiker. Christer visar också hur torrt bröd kan vara riktigt bra, och tillsammans gör de en plan för hur de kan rädda bröd från att hamna i soptunnan.

Ämnesord:
Agenda 2030 , Bröd, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Livsmedel, Matavfall, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Norge
Produktionsår
2019
Tillgänglig till
30 juni 2025
Internationell titel
Matsjokket
Talat språk
Norska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Christer Rødseth, Tiril Sjåstad

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program