Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Den vilda fjällrödingens väg från jokk till kock

Om programmet

Julia Carillo, doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, berättar om sitt forskningsprojekt om hållbar gastronomi. Det här är något som intresserar fler och fler, men vad lägger man in i begreppet "hållbar gastronomi"? Kan det handla om näringstäta livsmedel eller att bevara ett kulturarv? Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Hållbar utveckling, Kosthåll, Kulturarv, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Julia Carillo
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program