Till huvudinnehåll

Kjellsorterat

Säsong 2. Vi tar alldeles för lite ansvar för vår miljö. Oftast beror det på att vi inte förstår hur mycket vi faktiskt påverkar när vi konsumerar, reser eller skapar produkter. I den här säsongen möter programledaren och journalisten Kjell Eriksson både enskilda personer som försöker leva som de lär, och myndigheter och organisationer som arbetar för att leva upp till hållbara mål. Gäst i alla avsnitt är Ida Texell. Hon sitter med i Agenda 2030-delegationen och lär oss det mesta om agendans 17 punkter.

Höghusbonden

Höghusbonden

Kjell har bjudit in sig själv till Eva Källander, även kallad höghusbonden. Hon bor i en tvåa i Uppsala och odlar stora delar av den mat hon behöver, antingen i hemmet eller på en liten kolonilott. Kjell får odlingstips och provsmaka. Vi får också höra hur det går till när 45 000 måltider ska tillredas och serveras i Uppsala kommun. Och Ida från Agenda 2030-delegationen berättar om agendans första och andra globala mål: att utrota fattigdom och att utrota hunger.

Om programmet

Ämnesord:

Agenda 2030 , Alternativa odlingsformer, Ekologisk trädgårdsodling, Geofysik, Hållbar livsstil, Klimatpolitik, Meteorologi, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Stadsodling, Trädgårdsskötsel

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

 • Programledare:

  Kjell Eriksson

 • Medverkande:

  Ida Texell, Eva Källander, Malin Holfve, Ted Annerkull

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Syftet är dels att skapa medvetenhet om miljön, dels ge konkreta tips på vad man själv kan göra för att påverka i rätt riktning, till exempel minimera sina klimatutsläpp.

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola

Skolämne:

Biologi, Djur och natur, Miljö, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Arbetsmaterial

  Arbetsblad

   Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

   Liknande program