Till huvudinnehåll

Holly Hobbie

Säsong 2. Holly Hobbie är en ung singer-songwriter som använder musiken för att uttrycka sina känslor och kämpa för det hon tror på. Hollys mål är att rädda världen och bekämpa orättvisor. När hon möter utmaningar, agerar hon alltid med starkt engagemang och positiv inställning. Holly lever tillsammans med sin familj utanför den lilla staden Collinsville i USA. Vi får följa Holly när hon umgås med sina vänner, när hon hanterar familjekonflikter och upplever ung kärlek.

Programbild

A whole new Holly

Del 1 av 10. Efter ett möte med Taylor skriver Holly Hobbie en ny sång som hon ska framföra på en audition för en musikal. Först är hon nära att missa chansen att visa vad hon kan, men hon ger sig inte. Holly vill bevisa att hon platsar i musikalen och satsar på ett nytt uppträdande med en ny stil. Under en romantisk picknick ser Robbie och Lyla björnungar i skogen, och de förstår att björnhonan inte är långt borta. Robbie blir rädd, flyr och lämnar Lyla ensam vilket påverkar deras relation.

Om programmet

Ämnesord:

Auditioner, Fiktiva berättelser, Förenta staterna, Musikaler, Sånger, Sångerskor, Ungdomar, Vara ihop, Vänskap

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

14 januari 2024

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Engelska, Svenska

Pedagogiskt syfte

Syftet med programserien är att ge elever möjligheter att utveckla förståelse för det engelska språket på ett lärorikt och lustfyllt sätt. Serien behandlar välbekanta ämnen som identitet, relationer, kärlek, jämlikhet och miljöfrågor. Eleverna kan både känna igen sig och få kunskap om vardagsliv, levnadssätt och sociala relationer i sammanhang och områden där engelska används. Genom serien ges tillfälle att träna och utveckla hör- och läsförståelse, samt ordförråd och uttal.

Utbildningsnivå:

Grundskola 4-6, Grundskola 7-9

Skolämne:

Engelska, Film och dramatiseringar

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

Arbetsblad

    Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

    Liknande program