Till huvudinnehåll

Klimatkompis - teckenspråkstolkat

Klimatkompis är ett pedagogiskt koncept för åk 3 som gör det enkelt och roligt att jobba med hållbar utveckling och de globala målen i och utanför klassrummet. Klassen utmanas att lösa uppdrag av programledare Farah Abadi. Hur långt kan vi nå om alla i klasser i årskurs 3 återvinner, samlar in och förändrar användning av plast i vardagen?

Serien finns även som Syntolkat · Utan tolkning

Programbild

Den stora plastutmaningen

Finns även som Syntolkat · Utan tolkning

Här får du en inspirerande presentation av plastutmaningen! Vad är plast? Hur påverkar plast naturen? Hur länge har vi använt plast? Vilka material kan vara goda alternativ till plast? Hur kan vi bidra till att förändra användningen av plast och plastprodukter? Tillsammans kan vi hjälpa plasten till återvinningen, minska användningen av onödig plast och upptäcka nya hållbara lösningar för framtiden.

Om programmet

Ämnesord:

Miljöarbete, Plastavfall, Plaster, Plastförpackningar, Återvinning

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Programledare:

    Farah Abadi

Pedagogiskt syfte

Syftet med satsningen Klimatkompis är att ge elever i årskurs 3 kunskap och handlingskompetens kopplat till hållbar utveckling. Serien är ämnesövergripande och kopplar till centralt innehåll inom flera kursplaner i Lgr22.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Biologi, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling, Teckenspråk, Teknik, Materiallära, Renhållning och avfallshantering

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program