Till huvudinnehåll

Seniorsurfarna

Säsong 3. Nu lämnar Seniorsurfarna livet på landet och flyttar till stan. Årets klass består av Ann Westin, Michael Segerström, Viveca Lärn och Hasse "Kvinnaböske" Andersson. Kattis Ahlström är vägvisare som vanligt, men hon får också hjälp av gästexperter, som influeraren Christina Schollin och politikerprofilerna Ulf Adelsohn och Jan Eliasson. Momenten den här gången är huvudsakligen inriktade på digital delaktighet: hur kan vi göra våra röster hörda online? Och hur kan vi använda internet för att stärka demokratin?

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Jakten på e-legitimation

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Kattis sätter årets seniorsurfare på prov redan innan ankomst. Via en digital kartnål ska de hitta fram till platsen för träningslägret, och de har knappt hunnit ta sig till platsen innan det rivstartas med ett kunskapstest. Kattis mobilnummer ska in i telefonen, gärna under favoriter. Hur står det till med den digitala ordförståelsen: vad är wi-fi, app och virus? Och varför känner Hasse ett sådant motstånd mot e-legitimation?

Om programmet

Ämnesord:

Databehandling, Datasystem, Datorer, Digitala klyftan, GPS, IT, IT-säkerhet, Informationsteknik, Internetbanker, Teknik, Tillämpningsprogram, Äldre och Internet

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

 • Programledare:

  Kattis Ahlström

 • Medverkande:

  Ann Westin, Michael Segerström, Viveca Lärn, Hasse Andersson

Pedagogiskt syfte

Syftet är, att på ett underhållande sätt, visa hur digitala kunskaper kan göra nytta i vardagen, hur man blir bättre på källkritik och på att upptäcka och använda de tekniska hjälpmedel som finns. Insatser som tillsammans möjliggör en digital delaktighet.

Utbildningsnivå:

Folkhögskola / Studieförbund

Skolämne:

Information och media, Informationssökning och källkritik, Internet och digitala medier, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

   Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

   Liknande program