
Matsvinn
· Avsnitt 1 · 2 min 27 sek · Vilka livsmedel skäms du över att slänga?
Hur kan vi konsumera mer hållbart? Vad behöver vi tänka på och reflektera kring för att ändra vårt beteende? Programledare Robin Paulsson resonerar med antropolog Katarina Graffman och utmanar oss att börja ändra vårt beteende och göra mer hållbara val i vardagen. Varje episod avslutas med en direkt fråga.
Serien finns även som Syntolkat · Utan tolkning
Svensken slänger ca 19 kilo per person och år och att det mesta av det vi slänger skulle kunna återanvändas om vi verkligen tänker till. Även livsmedelsproducenterna står för en stor del av allt matsvinn. Miljöforskaren Victoria Voss berättar hur man som privatperson kan minska sitt matsvinn och hur producenterna och butikerna kan agera. Vilka livsmedel skäms du över att slänga?
Finns även som Syntolkat · Utan tolkning
Dryck, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Livsmedel, Livsmedelskonsumtion, Mat, Matavfall, Matvanor, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Tillagning av matrester
2021
30 juni 2026
Folkhögskola / Studieförbund
Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Teckenspråk
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud