series

Best friends for a day

Svenska Noel reser till Botswana för att lära känna tre nya vänner.

• Grundskola 7-9

• Engelska, Realia och kultur, Geografi, Afrika, Folk i andra länder, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Meeting Machakga

Om programmet

Noel spenderar ett dygn med Machakga, en konst- och idrottsintresserad 16-åring som bor med sin familj i de välbärgade kvarteren utanför Gaborone. Machakga är en lovande golfspelare som gillar att skriva poesi och läsa om afrikansk mytologi. Noel följer med till golfbanan och efter det väntar ett konstprojekt. Nästa dag är det skola och Noel får vara med på en lektion med frigörande drama. Återigen måste han utmana sin sociala förmåga och sina språkkunskaper. Avsnittet innehåller även faktainslag om Botswanas ekonomi.

Ämnesord:
Afrika, Barn och ungdom, Botswana, Ekonomiska förhållanden, Engelska som främmandespråk, Engelska språket, Samhällsliv, Samhällsvetenskap, Sociologi, Språkvetenskap, Ungdomar, Vardagsliv, Vänskap hos ungdomar
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2027
Talat språk
Engelska
Undertexter
Engelska, Svenska

Pedagogiskt syfte

Eleverna möter olika dialektala och regionala versioner av engelska. Serien ger ett diskussionsunderlag om ungas vardag, intressen, levnadsvillkor och relationer. I arbetsmaterialet till serien finns uppgifter som tränar interaktion och språkriktighet samt hjälper eleverna att få syn på såväl kulturella som språkliga företeelser.

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Skolämne:
Engelska, Realia och kultur

Liknande program