Till huvudinnehåll

Hälsa på liv och död

Actiondrama. Polisen Johnny Hård lever ohälsosamt, och när han tvingas ut i en jakt på superskurken Silverräven ställs hans livsstilsval på sin spets. Det actionfyllda uppdraget blir svårt för Johnny då han inte bryr sig om kost, motion, sömn eller relationerna till sina kollegor. Johnny är trött och har svårt att koncentrera sig vilket visar sig vara livsfarligt när han ska lösa svåra uppgifter. Till sin hjälp har han dock den nyutexaminerade polisen Kaja som har betydligt bättre kondition, koncentrationsförmåga och kapacitet att samarbeta.

Programbild

Motion, kondition och skurkjakt

Supersnuten Johnny Hård får i uppdrag att ta fast skurken Silverräven som rymt från fängelset. Till sin hjälp blir han tilldelad den oerfarne polisen Kaja. Johnny som helst jobbar själv är irriterad på Kaja, men upptäcker snart att hon är betydligt mer vältränad än vad han är. Johnny som struntat i sin träning, motion och hälsa har svårt att hänga med i jakten på Silverräven som snabbt drar upp tempot.

Om programmet

Ämnesord:

Fiktiva berättelser, Fysisk kondition, Fysisk träning, Hälsa, Livsstilar, Motion

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Skådespelare:

    Ayla Ndounou, Figge Norling, Tore Saevold, Simon Norrthon

Pedagogiskt syfte

Serien gestaltar i actiondramats form hur människans behov av sömn, kost, motion och sociala relationer påverkar vår psykiska och fysiska hälsa i vardagen. Programmen tydliggör hur koncentration, kondition, styrka, motorik och samarbetsförmåga påverkas av en osund livsstil och vad alternativet skulle kunna vara.

Utbildningsnivå:

Grundskola 4-6

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Idrott och hälsa, Hälsa och livsstil

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program