Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Nära mat

Föreläsningar om projektet Nära mat i Norrbotten.

• Högskola

• Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Miljö, Hållbar utveckling

Programbild

Mat och lärande för en hållbar utveckling i skolan

Importerat, ekologiskt, lokalt och processat? Hur ska man tänka kring hållbarhetsfrågor som har med vår mat att göra? Vad är egentligen ett bra miljöval och är det också bra för samhället vi lever i? Gunnar Jonsson, biträdande professor i pedagogik vid Luleå tekniska universitet, berättar om hur lärare och skolpersonal kan tänka kring hållbarhetsfrågor som rör mat och matproduktion. Inspelat den 16 mars 2022 på Teknikens hus i Luleå. Arrangör: Länsstyrelsen i Norrbotten tillsammans med Teknikens hus.

Om programmet

Ämnesord:

Dryck, Hållbar utveckling, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Mat, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Skolan, Skolmåltider

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Gunnar Jonsson

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Högskola

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö, Hållbar utveckling, Pedagogiska frågor, Skola och samhälle

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program