series

Sverige forskar

Ta del av svenska forskningsresultat om allt från AI till drömmar.

• Allmänbildande

• Biologi

Programbild

Kemin bakom smak

Om programmet

På Högskolan Kristianstad testas olika livsmedel genom att man mäter lukt, smak, utseende och konsistens. I ett projekt tittar forskarna närmare på kombinationen vita viner och störrom. Till sin hjälp har man både smakpaneler och ett kemiskt labb.

Ämnesord:
Allmän medicin, Medicin, Nervsystemet, Neurologi, Smak
Produktionsår
2023
Tillgänglig till
30 juni 2027
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Ämne:
Kemi, Kemiska processer i kroppen

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

26 jan 2024
26 jan 2024
26 jan 2024
24 nov 2023
24 nov 2023
27 okt 2023
27 okt 2023
27 okt 2023
6 okt 2023
6 okt 2023
6 okt 2023
8 sep 2023
8 sep 2023
8 sep 2023
8 sep 2023
8 sep 2023