Till huvudinnehåll

My English mistakes

En serie om att kommunicera på engelska i olika sammanhang, med fokus på Storbritannien och Irland. Svenska Linn Hutchinson besöker olika platser i England, Wales och Irland och lär sig mer om språkbruket. Hennes engelska är bra, men inte perfekt. På resan får Linn hjälp att lära sig mer om språket och dess kulturella koder. Till exempel hur man skämtar med varandra, hur du pratar på en formell intervju och vilka ord du bör undvika. Eller hur britterna värderar sina inhemska dialekter och uttal.

Programbild

When I tried to be funny

Går skämt att översätta mellan språk, eller går det roliga förlorat i översättningen? Och hur bra är Linn på att skämta på engelska? Linn ska motvilligt ta sig an en väldigt stressande uppgift, nämligen att uppträda på en stand-up scen i London. Till sin hjälp har hon Evelyn Mok, en svensk komiker bosatt i London.

Om programmet

Ämnesord:

Engelska som främmandespråk, Engelska språket, Humor, Kulturskillnader, Språkbruk, Språkvetenskap, Storbritannien

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Engelska, Svenska

  • Medverkande:

    Linn Hutchinson, Steve Hutchinson, Jane Hutchinson, Evelyn Mok, Tobias Persson

Pedagogiskt syfte

Att lära sig anpassa språket efter olika syften, mottagare och situationer. Linn utsätts för sociala och kulturella sammanhang som utmanar hennes språkkunskaper. Ords värdeladdning, att vara artig i en annan kultur och att använda språkliga strategier när orden inte räcker till är ämnen som behandlas.

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola, Folkhögskola / Studieförbund, Grundskola 7-9

Skolämne:

Engelska, Realia och kultur

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program