series

UR Samtiden - Eat 2019

Experter, forskare och aktivister föreläser på EAT 2019.

• Allmänbildande

• Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Tänk mer på näringsvärde, inte bara kalorier

Om programmet

För livsmedelsindustrin har det länge handlat om att producera så många kalorier som möjligt. Nu måste man tänka om och fokusera mer på näringsinnehåll och hållbarhet. Howard-Yana Sharpio, hållbarhetschef på Mars Inc, berättar om hur företaget använder sig av gaming för att lösa en av de stora utmaningarna - att få bort giftigt aflatoxin från maten. Inspelat den 13 juni 2019 på Annexet i Stockholm. Arrangör: EAT Stockholm food forum.

Ämnesord:
Allmän medicin, Cancerframkallande ämnen, Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Förgiftningssjukdomar, Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelsförsörjning, Livsmedelsindustri, Matförgiftning, Medicin, Nationalekonomi, Onlinespel, Teknik
Produktionsår
2019
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Howard-Yana Sharpio

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Samhällskunskap

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program