series

Bobes mat

Två generationer judar träffas och lagar en judisk maträtt.

• Gymnasieskola, Grundskola 7-9, Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Modersmål, Jiddisch

Programbild

Gehakte leber

Om programmet

Gehakte leber äts ofta vid olika högtider och kan jämföras med sillen på julbordet. Nadjas mormor är proffs på denna förrätt och idag ska hon lära Nadja och sin dotter Anne att laga den.

Ämnesord:
Förrätter, Generationer, Inälvsmat, Judar, Judisk matlagning, Mat, Matkultur, Matlagning
Produktionsår
2024
Tillgänglig till
30 juni 2028
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Syftet med serien är att öka förståelsen för måltidens roll i att främja social gemenskap och utforska mattraditioner från olika kulturer. Genom att fördjupa sina kunskaper får eleverna ett bredare perspektiv på dagens mattraditioner och deras betydelse i samhället. Serien är tänkt att användas inom ramen för modersmålsundervisning på gymnasiet i såväl nybörjar-, första- som andraspråk. Serien kan även användas i hem- och konsumentkunskap för åk 7-9.

Utbildningsnivå:
Gymnasieskola, Grundskola 7-9, Allmänbildande
Ämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Modersmål, Jiddisch