series

Sverige forskar

Upptäck aktuell svensk forskning i ett vetenskapsprogram i kortformat.

• Allmänbildande

• Biologi, Teknik

Programbild

Framtidens mat

Trailer

Om programmet

Forskare arbetar för att göra mat av sådant som annars riskerar att slängas bort. Framtidens mat kan bestå av spillprodukter från livsmedelsindustrin till exempel rester från fisk- och växtbearbetning. För att det ska ske krävs utveckling av metoder för såväl nyttigt näringsinnehåll som rätt textur och konsistens – och god smak. Mehdi Abdollahi, docent i livsmedelsvetenskap, och Elahe Sharifi, doktorand i livsmedelsvetenskap, vid Chalmers i Göteborg, visar arbetet med att framställa hållbar och hälsosam mat.

Ämnesord:
Dryck, Hållbar utveckling, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Mat, Miljöfrågor, Naturvetenskap
Produktionsår
2025
Tillgänglig till
30 juni 2029
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska, Engelska
Medverkande
Mehdi Abdollahi, Elahe Sharifi

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Ämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

11

dec

Ska vi vara rädda för PFAS?

Kommande avsnitt

11

dec

Anpassa träning efter menscykeln?

Kommande avsnitt

11

dec

Vad krävs fysiskt för att bli brandman?

Kommande avsnitt

11

dec

Kan vi minska näthat?

Kommande avsnitt

11

dec

Social som avatar

Kommande avsnitt