Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Eat 2019

Experter, forskare och aktivister föreläser på EAT 2019.

• Allmänbildande

• Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Tänk mer på näringsvärde, inte bara kalorier

För livsmedelsindustrin har det länge handlat om att producera så många kalorier som möjligt. Nu måste man tänka om och fokusera mer på näringsinnehåll och hållbarhet. Howard-Yana Sharpio, hållbarhetschef på Mars Inc, berättar om hur företaget använder sig av gaming för att lösa en av de stora utmaningarna - att få bort giftigt aflatoxin från maten. Inspelat den 13 juni 2019 på Annexet i Stockholm. Arrangör: EAT Stockholm food forum.























Om programmet

Ämnesord:

Allmän medicin, Cancerframkallande ämnen, Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Förgiftningssjukdomar, Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelsförsörjning, Livsmedelsindustri, Matförgiftning, Medicin, Nationalekonomi, Onlinespel, Teknik

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Howard-Yana Sharpio

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Hållbar utveckling, Samhällskunskap

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program