series

UR Samtiden - Om våra sinnen och den goda smaken

Fyra föreläsningar om hur våra sinnen kan påverka upplevelsen av mat.

• Allmänbildande

• Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Programbild

Den goda smaken

Om programmet

Hur påverkar kulturell kontext, upplevelser och andras åsikter våra egna smakupplevelser? Hör mer om vad som är god smak och hur kunskapen om den kan hjälpa oss äta bättre i denna föreläsning med Henrik Scander, lektor i måltidskunskap. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Ämnesord:
Allmän medicin, Kultur, Mat, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Sinnen och förnimmelser, Smak
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Henrik Scander
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program